Batı Raman Kampüsü’nde 1740 Fidan Toprakla Buluştu

06.02.2019

Batman Üniversitesi ve Batman Ticaret Borsası tarafından Batı Raman Kampüsü'nde Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımı ile 1740 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un yanı sıra Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir,  ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, Oda Başkanları, STK temsilcileri, Batman Petrol Spor Kulübü Başkanı Ekrem Konaç ve sporcuları, Üniversitemiz personeli ve öğrencileri katıldı.

BAŞKAN GÜNEŞ: KENTTE YEŞİL VE MESİRE ALANLARI YETERSİZ

Fidan dikimi öncesinde yapılan törende konuşan Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, kentte yeşil ve mesire alanlarının yetersiz durumda olduğunu ifade ederek, İnsanların boş vakitlerini geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri piknik alanlarının yeterli düzeyde olmadığına dikkat çekti.

Başkan Güneş, "Bu sebeple yeşil alanların arttırılması, doğa bilincinin oluşturularak fidan dikiminin özendirilmesi gerekmektedir. Bugün bu alanda bin 740 adet fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Diğer kurumlarımızın da bu anlamlı organizasyonlarda bulunmalarını temenni ediyoruz" dedi.

BAŞKAN GÜNEŞ: YAKIN BİR ZAMANDA BATMAN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ'NİN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un Batman'ın ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda birçok etkinliğini faaliyete geçirme gayretinde olduğunu belirten Başkan Güneş, "Yakın bir zamanda Batman Üniversitesi ile ortak iştirakimiz olan Batman Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin temellerini yine bu kampüs alanında atacağız. Teknoloji geliştirme merkezinin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Sayın Aydın Durmuş olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN GÜNEŞ:  BATMAN’A TIP, ECZACILIK, DİŞ VE HUKUK FAKÜLTELERİ KURULMALI

Batman’a Tıp, Eczacılık, Diş ve Hukuk fakültelerinin kurulması gerektiğini ifade eden Güneş, seçimlerin arifesinde bu talepleri her platformda dillendirdiklerini her kesimin bu talepleri iyi dillendirerek siyasilerden istemesi gerektiğini belirtti.

1740 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Fidan dikim töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, "Bu alanı Ticaret Borsası'na piknik alanı oluşturması için tahsis ettik. Başkan bugün 3-4 yaş arası çam ağacı olmak üzere toplam bin 740 adet çam getirdi üniversitemize. İnşallah bu 3 bin 500 adet olacak, 5 bin adet olacak, 10 bin adet olacak. Bu bir başlangıç, bununla başlayalım dedik. Çok memnun olduk ve hemen bunların çanaklarını hazırladık. Herkes bir ağaç dikecek inşallah ve diyecek ki bu ağaçlar benim ağaçlarım. Yarın gelip sulayacak ve torunlarına gösterecek. İlerde bunu tatlı bir anı olarak anlatacak ve herkes mutlu olacak inşallah. Bu anlamlı etkinlikte bizleri buluşturan Başkanıma teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

REKTÖRÜMÜZ DURMUŞ: BATMAN-SAVUR-MARDİN BAĞLANTI YOLUNUN YAPILAMASI DURUMUNDA MARDİN’E ULAŞIM 40 KM KISALACAK

Rektörümüz Durmuş, çok önemli bir coğrafyada yaşadıklarını tüm medeniyetlerin şekillendiği bir alanda,  Dicle nehrinin tam kenarında bulunan bir bölgede olduklarını belirterek, Üniversitemizden sonra Batman-Savur-Mardin bağlantı yolunun yapılaması durumunda Mardin’e ulaşım 40 km kısalacağını belirtti.

Rektörümüz Durmuş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gördüğünüz bu bölge Raman Dağları etekleri sanayi yapılanması için oldukça uygun bir yer konumundadır. Hiç bir tarım arazisini sanayi için kullanmaya gerek duymadan burada sanayi yapılabilir. Buradan yolun geçmesi ile de bu sanayi ürünlerinin sınıra ve diğer yerlere ulaştırılması da daha kolay hale gelecektir. Aynı zamanda üniversitemiz çıkmaz noktan çıkacaktır. Buradan karşıya yol yapıldığında Suriye sınırına yaklaşık 200 kilometre mesafedeyiz. Yol yapıldığında hem Batman’ı çıkmaz sokaktan kurtaracağız, hem de üniversite bölgesi çok gelişecek. Batman sanayi üssü olacak inşallah, Batman’da sanayi gelişecek, millet de aş-iş bulacak.

REKTÖRÜMÜZ DURMUŞ: TIP FAKÜLTESİ KURULURSA BATMAN SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK

Üniversitemizde Tıp Fakültesi kurulursa yine Batman Sağlık üssü olacak. Sınır ötesinden hasta gelecek. Çünkü ulaşım kolaylaştığında bunların hepsi gerçekleşecektir.

Bu vatana ve toprağa sahip çıkmalıyız hemen yanı başımızdaki Suriye’den ders çıkarmalıyız, Türk’ü, Kürdü, Arap’ı, Çerkez’i büyük bir milletiz, büyük millet olduğumuzu da bir ve dir olarak gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz inşallah göstereceğiz.

Konuşmaların ardından sonra törene katılanlar kendi adlarına birer fidan dikti.