Üniversitemizde “Bulaşıcı Hastalıklar ve Dünya AIDS Günü” Konulu Konferans Düzenlendi

04.12.2018

Batman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen “Bulaşıcı Hastalıklar ve Dünya AIDS Günü” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Sağlık YO Müdür Vekili Prof. Dr. Abdulkadir Levent, Sağlık Hiz. MYO Müdür Vekili Dr. Ahmet Yıldız, Üniversitemiz personeli, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Uğur Karabat’ın açılış konuşmasıyla başlayan program, Dr. Öğretim Üyesi İlknur Yeşilçınar’ın’’Bulaşıcı Hastalıklar ve Üreme Sağlığı’’ konulu sunumu ve Uzm. Dr. Zeynel Abidin Demir’in ‘’1 ARALIK Dünya AIDS Günü’’ konulu sunumuyla sona erdi.

Sunumlarında bulaşıcı hastalıklardan korunma yöntemleri ve Dünya AIDS günü ile ilgili açıklamalarda bulunan konuşmacılar, AIDS konusunda ön yargıların kırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Konferans Salonu girişinde stand açan sağlık öğrencileri, bulaşıcı hastalıklar konusunda öğrenci arkadaşlarını bilgilendirdi.